Krok za krokem k vysněnému tělu

1. Zapomeňte na to, kolik vážíte
Váha ukazuje pouze celkovou hmotnost těla. Čím více aktivní svalové hmoty tělo má, tím více tuků může spálit. S větší svalovinou stoupá i základní energetická spotřeba těla. A čím větší je energetická spotřeba těla, tím se spaluje víc kalorií, a to i ve spánku.


2. I svaly spalují tuk
Ano, při sportu se spotřebovávají kalorie. Tři-krát týdně jedna hodina vytrvalostního tréninku zvýší obrat o 790 kcal, při jízdě na kole asi o 1220 kcal. Má-li ta samá osoba o 3 kg svalové hmoty víc, zvýší se spotřeba kalorií na 1500 kcal. Je vidět, že pravidelným tréninkem a hezkými svaly můžete spalování tuků pěkně nakopnout.


3. Dejte vašim svalům, co potřebují
Bílkoviny jsou jediná výživa, ze které může tělo stavět, a navíc dodává i energii. Lidské tělo bohužel neumí bílkoviny skladovat, a proto musí být pravidelně doplňovány.


4. Turboefekt
Optimální příprava na trénink začíná už 90 minut před samotným tréninkem s posledním jídlem. Vyberte si potraviny s vyšším zastoupením bílkovin a vyhněte se tukům a sacharidům.


5. Ženám narostou velké svaly
Na pohádku o tom, že z bílkovin narostou ženám velké svaly, můžete hned zapomenout. Na základě genetických poznatků nemohou ženám při normálním tréninku a bílkovinné stravě takové svaly narůst.


6. Hladovění nic nepřinese
Kdo před nebo po tréninku hladoví, nemůže nikdy spálit žádné tuky. Naopak: tělo spálí raději svaly, aby získalo potřebnou energii. Před tréninkem si dopřejte malou svačinku a po tréninku jídlo bez tuků a sacharidů. To podpoří spalování tuků.


7. Půst také nic neřeší
Když tělo nedostane pravidelně stravu, najede automaticky na spořicí program. Jezte minimálně pětkrát denně po malých porcích ovoce a zeleninu. Ty dlouhodobě zasytí a uspokojí.


8. Minimálně 2,5 l tekutiny denně
Sáhněte po minerální vodě a nízkokalorických nápojích. Ovocné šťávy řeďte stejným množstvím vody.


9. Udělejte si z vašeho nového životního přesvědčení princip
Užívejte si ten nový, příjemný pocit ve stále lépe trénovaném a formovaném těle. Udělejte si čas na všechny tyto změny. Třikrát týdně sport, k tomu bílkovinná strava, málo sacharidů a tuků.
Rozhýbejte svůj život!


10. Odměňte se
Při hubnoucím tréninku je důslednost na prvním místě. Dejte si reálné cíle. A když jich dosáhnete, odměňte se. Ale místo čokolády nebo dortíku si raději kupte novou halenku nebo tričko o velikost menší. To motivuje a potěší. Zkuste to!


Vlastně je to úplně jednoduché
Čím větší je tělesná námaha a čím déle trvá, o to více energie musí tělo vydat. Nejdřív, na-příklad při běhaní, tělo spálí sacharidy a tím na určitou dobu uvolní potřebnou energii.
 

zpět na výpis aktualit